Utviklingen som skal løse viktige utfordringer

Utviklingen som skal løse viktige utfordringer

Blokkjeder er et svært populært tema globalt, det sammens med Bitcoin og kryptovalutaer. Blokkjede teknologien er i ferd med å bli stort på markede. Flere er allerede svært kritiske til blokkjede teknologien på grunn av videre utviklingen av verden. Ikke bare på grunnlag av økonomien, for blokkjede teknologien handler ikke bare om bitcoin. Bitcoin er bare en liten funksjon av blokkjede teknologien. Mye tyder på at denne type teknologi vil øke i fremtiden.

Det er veldig lite lagret data enn i andre teknologier. Nå kan folk stole på hverandre med å transferere alt fra penger til musikk, stemmer, identitet ved «P2P» eller det vi kaller «likemannsnettverk». Dette er for å kunne slippe å måtte gå igjennom en klient-tjener formasjon, der tjenesten blir behandlet hos en sentralt administrert serverprossess.

What's the difference between peer to peer and client server? | Resilio Blog
Bilde tatt fra https://www.resilio.com/blog/whats-the-difference-between-peer-to-peer-and-client-server

Kort om blokkjeder


Blokkjeder eller «Blockchain» er en teknologi som kan ses ut som en offentlig regnskapsbok, der all informasjon lagres og overføres i en gjennomsiktig, komplett og ikke kan endres eller jukses med. Dette er en ny teknologi som i stor grad forbedrer begrensningene ved den tradisjonelle måten å lagre og utveksle informasjon på. Av denne grunn blir blockchain i økende grad brukt på mange felt: finansiell økonomi, utdanning, jordbruk, industri, underholdning, helsetjenester eller utdanning.

I denne filmen utdyper de seg mer om teknologien:

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en uregulert digital valuta og er bare tilgjengelig i digital form. Den kan bare lagres og handles via angitt programvare for programvare, mobilapper eller gjennom en så kalt digital lommebok.

Transaksjoner som skjer på internett skjer gjennom dedikerte og sikre nettverk. Kryptovaluta betraktes som en delmengde av den digitale valutaen. Kryptovalutaer som bitcoin regnes som en del av kryptovalutagruppen.

Motta betaling i kryptovaluta som frilanser? Hva du bør vite |  Frilansinfo.no
Bilde tatt fra https://frilansinfo.no/motta-betaling-i-kryptovaluta-som-frilanser-hva-du-bor-vite

I en tid der teknologi trenden er i stadig utvikling, i tillegg til Blochain, er det sannsynlig at man vil møte teknologiske revolusjonskamper. Imidlertid må man være bevist på at blockhains applikasjoner vil i fremtiden fortsette med å utvides mer og mer med et visst antall estimert eksponentielt.

Blokkjeder er en teknologi som man muliggjøre høyere sikkerhet på lagring av dokumentasjon og ved handel, samt bidra til en gjennomsiktighet på tvers av yrker og arbeidsplasser. I Norge kan dette være med å minske både feiltakelser og kriminalitet. Blokkjeder er med det en teknologi som øker sikkerheten uten ansettelse av mer vakthold.

Referanser: 

https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp

https://www.ibm.com/blogs/blockchain/2020/04/the-future-of-blockchain/

One thought on “Utviklingen som skal løse viktige utfordringer

  1. Dette innlegget er i utgangspunktet veldig fint, med enkle og forståelige forklaringer. Det er også veldig fint at du har valgt å ta med video i innlegget ditt 🙂

    Det er likevel noen ting jeg må kommentere, som jeg har vært veldig nøye på tidligere, og kommentert ved et par anledninger. Nemlig om referanser og bilder. Jeg legger ved kommentar fra tidligere, som også gjelder her: Det er ingen kilder i løpende tekst, som betyr at det du skriver ikke underbygges av noe, annet enn to kilder fra referanseliste. Når det kommer til bilder, så er disse hentet fra artikler, hvilket i utgangspunktet ikke er lov med mindre du har bedt om lov. Dette har jeg skrevet er utfyllende kommentar på også, og i dette tilfellet kan du gå inn på Tek og se navnet på fotografen som har tatt bildet. Tek bruker dette fordi de har fått tillatelse til det, men når du bruker det her så er det egentlig brudd på opphavsrett, med tanke på at du ikke har fått tillatelse fra fotografen. derfor er det viktig å bruke bilder som er lov å bruke, og at dette gjøres nøye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *