Refleksjonsnotat del 1 av kurset

Refleksjonsnotat del 1 av kurset

Fire uker har gått, der jeg har blitt godt innledet til den digitale markedsførings verden. Jeg skal være så pass ærlig å si at jeg ikke hadde sette for meg at det var slike temaer vi skulle lære om. I dette innlegget vil jeg reflektere over noen av temaene jeg har lært, hva jeg syntes har vært interessant, hva jeg har syntes har vært krevende og hva jeg definitivt kommer til å ta med meg videre i livet.

Starten av dette kurset kom som et lyn. Jeg trodde jeg visste en del om digital markedsføring, men der tok jeg feil. Og når jeg fant ut at vi skulle skive flere blogginnlegg i uken, fikk jeg bakoversveis. Så visste det seg at dette vil bli en god læring for meg. Det å ha muligheten til å se tilbake på hva vi har godt igjennom i timen via blogginnleggene, der jeg har mitt egent perspektiv og oppfatning, på hva jeg mener har vært mest relevant og interessant for meg, har vært svært lærende i ettertid. Det er noe med å kunne uttrykke læringen med egnene ord og setninger, som gjør at det låser seg fast et sted i hjernen min. Dette ble jeg mye bedre på etter gjesteforeleseren Marianne Hagelia hadde gått igjennom ulike digitale studieteknikker. Da valgte jeg å skrive om mine erfaringer rundt Pomodoro teknikken.

Shutterstock 658270498
Bilde tatt fra https://mentornorge.no/blogg/pomodoro-studieteknikk-oker-motivasjon-produktivitet-kvaliteten-pa-arbeidet

En ting er å skulle jobbe ganske så intensiv med skole, med to deltidsjobber ved siden av, en annen ting er å måtte kunne gjøre dette under en global pandemi. Det er ingen hemmelighet at dette har tært på folk flest. Det er tungt og det kan begynne å gå på psyken så fort man vet ordet av det. Jeg er en person som er veldig sosial og trives best blant andre. Det å ikke alltid kunne møte kohorten sin i virkeligheten har vært tøft. Heldigvis finnes det gode digitale plattformer, som lager rom for slikt. Det er ikke det samme, men det er mer enn nok. Det finnes faktisk masse gøy man kan finne på disse plattformene.

Breakout rooms

All You Need to Know About Using Zoom Breakout Rooms - Zoom Blog
Bilde tatt fra: https://blog.zoom.us/using-zoom-breakout-rooms/

I forelesningene synes jeg at foreleserne har vært utrolig flinke med å sette opp undervisningene som om vi skulle vært i et vanlig klasserom. Når foreleser Arne krokan ba oss ordne oss, spise en god frokost å gjøre den «faste» rutinen som om vi skulle på skolen, gjorde det hele mye enklere. Breakout rooms var noe som var ukjent for meg. Først var det ganske nifst at det skulle dukke opp en fremmed på skjermen, så skulle dere diskutere et tema dere begge kanskje ikke hadde så mye peiling om. Men etter hvert var det noe jeg så frem til og det ble en slags ny måte å sosialisere seg på.

Anbefalingen om å ha på kamera syns jeg først var veldig dumt og dette var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle ta i bruk. Men etter hvert dukket det opp fler fjes på skjermen og da var det brått ikke en så stor greie lenger. Var sikkert ikke bare meg som hadde stått opp 15min før forelesning… Når det kom naturlig for alle å ha på kamera, så fikk man en slags følelse inn i seg «jaja, dette er den nye normalen» og viiips gikk det å akseptere at det ikke var så ille like vel. Dette er en egenskap jeg virkelig kommer til å ta med meg videre i semesteret.

Det var ikke noe jeg gjorde før, jeg syntes det var pinlig og siden ingen andre gjorde det, skulle ikke jeg gjøre det heler. Jeg fikk selv smake på hvordan det var å være på andre siden av skjermen, når jeg selv skulle holde digital danseundervisning på jobben. Jeg jobber som danse instruktør i både Halden og Fredrikstad og for noen uker siden ble det innført rødt nivå i kommunene, noe som førte til at det ikke ble vanlig oppmøte på jobben. Da var det på med kamerastativet og holde en undervisningstime. Følelse at man ikke vet hvem som er på «den andre siden» kan være ekkelt. Tanker som «følger de med, forstår dem hva jeg sier, går jeg for fort fremme?» er ting som faller inn, og nesten gjør deg ukonsentrert og nervøs på det du til og med kan best. Så alle kredit til foreleserne som har stått på i disse ukene og holdt gode undervisninger med høy kvalitet.

Ti år fra nå: Slik kan kunstig intelligens ha endret hverdagen vår
Bilde tatt fra https://www.fvn.no/magasin/i/vmoXol/ti-aar-fra-naa-slik-kan-kunstig-intelligens-ha-endret-hverdagen-vaar?stamp=1612222625085

Et tema som har fått meg til å snu hodet, er en av de første forelesningene vi gjennom gikk om kunstig intelligens. Hvordan det vil være med på å påvirke fremtiden. Teknologien er noe som vil følge oss hverdag, og som vi kommer til å bruke enda mer i tidene som kommer. Og som det ble mye diskutert, så kom det ikke bare fordeler med denne nye trenden, den hadde sine ulemper som kunne etter tid, skape etiske samfunnsproblemer. Denne kunnskapen jeg har fått om kunstig intelligens, vil jeg ikke vært foruten.

For meg har denne delen av kurset har vært både krevende og lærerikt. Alt fra innhold på hva jeg valgt å skrive om, prosessen i hvordan oppdrette en blogg til struktur og kildekritikk, er elementer som har vært med på å øke nivået mitt som student. Jeg er ikke en person som er flink til å jobbe med noe over tid, men det har jeg blitt tvunget til disse siste ukene. Det har gitt meg mer orden og struktur i skole hverdagen min, tross for situasjonen vi er i, og det er jeg svært takknemlig for. Tross all innlevering og frister, har det vært en lærerikt og god start som har gitt meg nye ferdigheter innenfor dette studie.

– Liv-karin

Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *