Bruk av influenser, Yay or Nay?

Bruk av influenser, Yay or Nay?

En million nordmenn har lastet ned appen – Nå skal den lanseres i USA – E24

 
Virksomheten vi har valgt å skrive om bør på sikt å ta i bruk sosiale kommunikasjonsplattform, da disse er effektive og gir muligheten til å nå raskt ut til folket. Det finnes i dag en rekke plattformer man kan ta i bruk og hvilke plattformer man inngår samarbeid er viktig for målgruppen man vil nå ut til. Ved bruk av en person som skal fronte virksomheten din, er det viktig å bruke sunn fornuft da det kan etterfølges av store konsekvenser.

Vi mener at Too Good To Go bør ta i bruk sosiale medier som kommunikasjonsplattform, slik som blant annet Instagram og Snapchat siden de ønsker å nå ut til den yngre delen av befolkningen. Dette er også et miljøvennlig alternativ til papirreklamen eller reklamer i fysisk form noe som bidrar til å minke utslippet i miljøet. Ett av målene til Too Good To Go er nemlig å engasjere flere og spesielt yngre til å bidra til en bærekraftigutvikling.

Fattig student | Karen Elene Thorsen | ARK Bokhandel

Too Good To Go tilbyr god mat til en billig penge, og i den sammenheng kan det tenkes at Karen Elene Thorsen også kjent som “Fattigstudent” kunne vært en god influens til å promotere en slik tjeneste. Hun står for verdier som tiltrekker seg et yngre publikum, spesielt studenter og hun er opptatt av bærekraft. Hun har vært opptatt av gjenbruk og oppfordrer folk til å handle på for eksempel Finn og Fretex, slik som hun selv gjør. Dette for å kunne leve på ett studentbudsjett, få en vare man er fornøyd med og ikke minst bidra til gjenbruk og bærekraft. Dette er verdier som også Too Good To Go står for. Å bruke influensere kan være veldig smart og effektiv med tanke på synliggjøring og promotering, men man må være obs på hvilke signaler man sender til kunden.  

Overdrevet bruk av influensere kan være med på å senke kredibilitet siden mange vet at de får betalt eller spons for å reklamere for akkurat denne tjenesten. Enkelte influensere er ofte i media og fronter egne meninger og synspunkt. En influenser kan da på et punkt komme med en kontroversiell mening som kanskje er helt imot verdigrunnlaget til Too Good To Go og vil ha en negativ virkning på bedriften. Derfor et det viktig å ha gode avtaler og være grundig i hvem man velger å fronte bedriften.  

Kilder

https://www.ark.no/forfatter/fattig-student

https://toogoodtogo.org/en

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *