Markedsføring med et bærekraftigperspektiv

Markedsføring med et bærekraftigperspektiv

Træ, Struktur, Netværk, Internet, Socialt
Skjermbilde tatt fra istock by get image

Vi er i gang med neste del av kurset Sosial kommunikasjon i et bærekraftigperspektiv, som holdes av Cecilie Staude, der vi har blitt introdusert til den bærekraftig verden. I første økt gikk vi inn på temaet om medieutviklingen i samråd med kundereisen til den spesifikke målgruppen. Tidligere i kurset har vi snakket mye om hvordan bruken av teknologien i samfunnet er med på endre menneskers atferd, og som følge av dette vil behovet for endringsledelse i bedrifter øke. Hoved hensikten med en bærekraftig utvikling er at man skal være mer imøtekommende med dagens behov, uten å kunne ødlegge mulighetene for at de kommende generasjoner skal kunne få sin behov dekket.

I den delen av kurset har jeg og min eksamens gruppe valgt å ta for oss tjenesten Too Good To Go, og i dette blogginnlegget vil jeg ta for meg hva som kjennetegner kundereisen til målgruppen til virksomheten og deres mediervaner.

Too Good To Go

«Drømmen om en verden uten matsvinn»

Kort om virksomheten

Too Good To Go er en plattform som skal koble sine kunder til de lokale matbutikkene og spisesteder som har utsolgt mat og drikke, slik at andre kan kjøpe dette for en billig penge, enn at det blir hevet i enden av dagen. Too good To go sine mål er å kunne få bort de usolgte varene uten at det skal gå i svinn, der de samtidig er med på å redusere matsvinn. Dette er en tjeneste som både kommer til fortjeneste for bedriften og kunden. Deres drøm er en verden uten matsvinn. Bedrifter som drives av en grønn strategi plan, har alt på sin side for å lykkes i det langeløp.

For å kartlegge kundereisen til virksomheten, bør man starte med målgruppen for tjenesten. Vi kan rette oss mot at de som mest tar i bruk tjenesten mest er personer med lavere inntekt. Too Good To Go er som oftest brukt av unge studenter, som mer eller mindre lever på et stramt budsjett. Virksomheten må være attraktiv for kundegruppen sin, slik at de kan kunne oppnå god lønnsomhet og skape verdi. Det svært viktig at Too Good To Go er populær på markedet for fremtidens kunder, det er derfor smart å kunne tilpasse seg dagens trender som vil kunne gi økt transparens, sirkulær økonomi og tilby produkter og løsninger som er attraktive. Dette vil gjøre kundene mer engasjert, og Too Good To Go vil få muligheten for å fortsette.

Kundereisen

Slik er kundereisen i 2020 - Core Content
Skjermbilde tatt fra https://corecontent.no/

Too good to go har flere måter å tilfredstille kundereisen fra start til slutt. På deres mobilapplikasjon, kan man lett få tilgang til hvilken butikker og spisesteder som har nedsatt varer. Alt av betalinger foregår gjennom appen, der man blant annet kan bruke plattformen vipps, og man trenger derfor ikke å benytte seg av andre avanserte betalingsmetoder, og det vil være med på å gi redusering av produksjon av papir sedler. Etter kjøpet vil leveringstider og støtte utgi en rolle om kundereisen vil oppfattes som god. Inne på Too good to go appen, vil man finne kundens historikk, som man bruke til å følge opp kunden dersom det skal skje noe komplikasjoner gjennom kjøpet. De bruker TGTG konseptet, som blant annet skal følge opp om at alt av tilbud som bli lagt ut på appen fra de forskjellig butikkene plikter seg til å tilby den gjelden produkt for salg. Men dersom kunden ikke er til stede i løpet av hentetidspunktet, har butikken rett til å avslå reservasjonsorderen.

Sosialemedier hjelp

Følg oss i sosiale medier

Vi ser stadig i dag ar bedrifter velger å legge mer tid på å markedsføre seg på diverse plattformer. Ønsker jeg at mitt blogginnlegg skal blir sett av mine medstudenter, har jeg muligheten til å fremme den ved å publisere den på Linkedin profilen min. Sosiale medier er gode plattformer for bedrifter for å kunne nå frem til den rette målgruppen, dette også ved hjelp av diverse algoritmer. Bedrifter blir mer eller mindre tvunget ut i disse plattformer. I dag er det vanlig at en bedrift har en hjemmeside. Dette er en ny måte for ulike bedrifter å kjenne deres kunder på. Det er også et sted der bedriftene kan lære mer om sine konkurrenter. Ved å skape en nyhetskanal for virksomheten sin, vil det være med på å styrke merkelojaliteten og igjen gi en verdiskapning.

Kilder:

Staude, Cecilie og Svein Tore Marthinsen ”Sosial kommunikasjon” 2013.

Magma, Olsen, Lervik Line (2019); Adopsjon av sosiale medier i kjøpsprosessen: https://www.magma.no/adopsjon-av-sosiale-medier-i-kjopsprosesse

https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/brekraft-for-dummies

https://toogoodtogo.org/en/movement/education/faq

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *