Amnesty jobbintervjucase

Amnesty jobbintervjucase

Hei sann! I dette blogginnlegget har vi fått i oppgave å besvare et jobbintervjucase i forhold til en stilling som Markedsføringsspesialist hos Amnesty International Norge.

Om Amnesty | Amnesty International Norge
Photo: Amnesty.com

Digitale kanaler og kundereisen

Ved noen enkle søk, kommer det frem at Amnesty er aktive på sine digitale kanaler. Man finner dem på både facebook og instagram. De har en stor følger base på begge plattformene, noe som er veldig bra da de kan nå ut til flere folk. Flere ganger har de arrangert digitale underskrift kampanjer, som de har klart å nå ut til flere tusener.

Photo: Skjermbilde fra Amnesty sin instagram og facebook konto

Amnesty sin kundereise handler først å fremst om menneske rettighetene. Budskapet deres går ut på at alle mennesker er født med de samme rettighetene og en hver har rett til å beholde dem livet ut, uansett hva. Kundereisen til Amnesty handler om å gjøre verden til et tryggere sted for alle verdens befolkninger. De er veldig gode på å få ut budskapet deres på både Instagram og Facebook for å dele nye saker og historier.

Disse plattformene er gode kanaler for å dele og spre informasjon for det de brenner for. Når de har en så stor følgerbase, blir det automatisk skapt en engasjement rundt de. Som skrevet tidligere har de vært veldig flinke med å få ut disse underskriftskampanjene, for å hjelpe andre mennesker i nød. På Instagram bruker de å dele bilder og videoer. Man kan også gå inn på høyde punktene deres på instagram, slik at man kan holde seg oppdatert på alt de driver med. Det er også veldig enkelt for andre å ta del i dette ved et enkelt «del» klikk.

Fokuset til Amnesty er å fremme mennesker sine rettigheter, og det er akkurat det kundereisen deres starter med. Vi for informasjon om hvilke meninger og budskap de står for, og ønsker å få følgerne sine til å dele og videreformidle budskapet videre til andre. Målet til Amnesty er da å skaffe underskrifter og få faste folk til å donere, da de er avhengige av donasjoner for å gjennomføre arbeidet deres.

Måling og analyse av trafikk hos Amnesty

Jeg tror det hadde lønt seg for Amnesty å koble Google Analytics til deres nettside, hvis dem ikke alt har gjort dette. Dette er en fin måte å få oversikt over trafikken på deres nettside, og hvor det ligger hull som må gjøres noe med. Deretter kan det vært lurt å kanskje lage et system som gjør at de får faste givere, og kanskje lage en nyhetsbrev som sendes ut til alle deres medlemer, hver gang de har underskrift kampanjer, slik at det alltid vil gå rundt. Dette vil være med på å øke forbrukernes kjennskap til organisasjonen.

De bør også jobbe med SEO, slik at de kan få ulike søkeord som vil gjøre Amnesty mer synlig på Google. Det finnes mange SEO-verktøy som kan hjelpe med å finne gode søkeord, Google Search Console er et godt verktøy. Når man benytter seg av dette verktøyet vil Amnesty helt klart bli mere synlige på Google.

Kilder:

https://amnesty.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *